DUHOVNOST I SOCIJALNI RAD

2013-01-03 06:26

Povratna informacija na izvješća:

Bila bi Vam vjerojatno zanimljiva moja introspekcija na vaša izvješća:  No kako nemam Vaše mail adrese te trebam to staviti na stranicu onda ju neću napisati nego jedan mali zaključak:

Vi ste predivne osobe i u Vama se krije neprocjenjivo blago i  potencijal za struku. Otkrila sam u Vama predivne osobe i studente. Puno toga sam iščitala što ste napisali, a puno toga i što se dalo pročitati „između redaka“.  Mislim da su ova dva dana bila korisna za Vas, ma koliko bili svjesni ili ne. Htjela bih Vas ohrabriti da „ne bježite od sebe“ nego da jednostavno radite na sebi, da se susretnete sa samima sobom, svojom ranjenošću, svojom zatvorenošću….. Ako budete iskreno željeli, sve to možete pobijediti i razviti se u vrlo kvalitetne i stabilne osobe i profesionalce. Da bi pomagali svojim korisnicima, morate si prvo sami pomoći. Stoga se ne bojte, potražite mjesto i vrijeme za sebe, za samoupoznavanje, za svladavanje komunikacijskih vještina, za…. Za slobodu ste stvoreni  i rastite u slobodi! U Vama sam otkrila dragocjene i krhke osobe…. Stoga neka i Vaš zaključak s ovih radionica bude: da je to bio Vaš početak i da ćete pronaći korisna sredstva za Vaš daljnji rast i napredovanje i rastu Vaše osobnosti i profesionalnosti.

Već sam Vam ranije rekla da je nemoguće procjenjivati Vaš dosadašnji angažman jer je svatko primio onoliko koliko je uložio. Stoga startate svi s odličnom ocjenom.

 

Drugi tjedan ćete imati teorijska predavanja kod doc. dr. sc. Ivana Leutar, a 22. siječnja 2013. će biti mali kolokvij u kojem će biti objedinjena Bibliodrama i predavanja na temu Duhovnost u socijalnom radu.

Raspored predavanja iz Duhovnosti i socijalnog rada (doc. dr. sc. Ivan Leutar):

9.1.2013. u 16:00h, Uč. 28

10.1.2013. u 12:00h, amf. 13

 

22. siječnja u 8.15 u Amfiteatru 21 kolokvij: i to iz primjene bibliodrame u socijalnom radu (ne morate ništa posebno učiti jer ste to iskustveno prošli)

i iz predavanja te članka:

Leutar, Zdravka; Leutar, Ivan: Duhovnost, religioznost u socijalnom radu. // Crkva u svijetu : CUS. 45 (2010) , 1; 78-103